En måned med DIG2100: Mitt utbytte

Etter bare én måned med undervisning i Digital Markedsføring ved Høyskolen Kristiania sitter jeg med en følelse av å ha lært vanvittig mye. Jeg har blant annet blitt klokere på hvordan bedrifter benytter seg av (utrolig spennende) teknologi – og hvordan slike teknologier kan revolusjonere bransjene som vi kjenner dem i dag, hvordan vi er på vei inn i en mer digital verden – og hva som skjer bak kulissene i den, hvordan vi opplever forskjellige digitale verdener – på grunn av personlig rettet innhold og hvordan den digitale økonomien fungerer – og kan utvikle seg til å bli. Vi lærer rett og slett hva som skjer i dag, og hvordan fremtiden kan bli. Vi lærer hvordan vi skal finne vår rolle i fremtiden – og det har vært utrolig givende og spennende!

Jeg er fascinert over hvordan fremtiden kan vise seg å bli – og nesten litt redd. Faget har fått ut et engasjement av meg, som jeg ikke visste jeg hadde. Tanken om at det i fremtiden kan være kunstig intelligens som står bak musikken vi liker best, skremmer meg. Hvor skal det da bli av de personlige historiene og opplevelsene som bare ett menneske kan ha? Hva skjer når vi, som mennesker, ikke er i stand til å skille mellom musikk skapt av mennesker og kunstig intelligens?

Under arbeidet med mitt første blogginnlegg tenkte jeg at det var noe pes. Da jeg skrev mitt siste satt jeg og gledet meg til å begynne på neste. Jeg blir presentert nye, spennende tema å skrive om i hver eneste forelesning – og alt henger sammen.
Det faglige utbyttet har gitt meg et bedret perspektiv på hva som foregår på kontorene bak de digitale plattformene – og jeg kan se et mer realistisk bilde av meg selv der. Å utvikle et nettsted er ikke lenger et mysterie, selv om jeg sikkert ikke hadde klart det på egenhånd, enda. Vi er jo så vidt i gang.

Kombinasjonen av den spennende tematikken i pensumet, det praktiske arbeidet vi blir stilt krav til og sertifiseringene vi tar gir meg en svært givende følelse av å forstå det helhetlige bildet av hva det er vi egentlig holder på med – og hvordan det kan brukes i en fremtidig jobb.

Skulle det i fremtiden vise seg at jeg aldri begynner å jobbe med digital markedsføring har det allikevel ikke vært forgjeves. Lærdommen jeg sitter igjen med kan brukes til så mye mer. Jeg har åpnet meg for mer kritisk tenkning og fått nye perspektiver på hvordan den digitale verden fungerer, jeg har utviklet skriveferdighetene mine gjennom blogginnleggene og jeg har kjent på et utrolig motiverende engasjement. Og alt dette ønsker jeg å ta med meg videre – uansett i hvilken bransje det viser seg å bli.

Leave a comment

Your email address will not be published.